трифон зарезан 

     На 14.02.2012г. в Обзор беше отбелязан шумно и весело празника на винарите и лозарите Трифон Зарезан. В 10ч. сутринта празнуващите жители и гости на града, качени на атракционно влакче, окичено с балони, се отправиха към лозовите масиви на Ицо Божков, където, след като кметът Христо Янев поздрави всички, беше извършен ритуала по зарязването на лозите.

 

 Отец Йордан направи водосвет за здраве и благоденствие на лозарите, и плодородие на лозята, а самият свети Трифон /Божидар Димов/ изненадващо удостои с присъствието си обзорските лозя, като ги благослови да дават още по-богата реколта и все повече хубаво “бяло и църно вино”.

 

   Стопанинът на лозето избра зам. областния управител Атанас Терзиев за Цар на лозята, като му сложи на главата венец от лозови пръчки и се мотивира с това, че Царят трябва да е имотен и заможен човек, та да мисли повече за Обзор и повече “средства в града ни да идват”.

 

След като Царят заряза лозята, всички останали, сред които и официалните гости– общинският ръководител на ГЕРБ-Несебър – Златко Димитров, председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ Станислав Цанев и колегата му Христо Яръмов, взеха лозарските ножици и също зарязаха ритуално. 

 

  Собственикът на лозето почерпи празнуващите с червено вино, а жените от народен хор “Българка” към читалище “Изгрев” поздравиха празнуващите с няколко песни и се хванаха на кръшно хоро, въпреки суровото време и леда на лозето.

    

Празникът продължи, вече на топло, в ресторант “Севастопол”, където всички се веселиха, танцуваха, ядоха и пиха. В ресторанта бяха обявени и победителите от конкурса за домашно вино. В челната тройка за червените вина се наредиха Димитър Белчинов, Тольо Добрев и Татяна Пурнарева, а за белите вина победители станаха Ицо Божков, Тольо Добрев и Младен Петров. Те получиха награди и дипломи за вината си, а на всички останали участници кметът раздаде грамоти за участие.

 

АФИШ

Покана за общоградско събрание на 28.05.2015г.

Да отбележим заедно 24 Май

                                   

 

Представител на Социални грижи от Несебър на 20.05.2015г.

 На 20.05.2015г - сряда, от 10:00ч. до 12:00ч., във фронт офис на кметство Обзор, ще има представител на социални грижи от Несебър.

Повторно представление на "Моята жена - Морис"

Уважаеми жители и гости на град Обзор! Поради нестихващия интерес към театралната постановка "Моята жена - Морис", представлението ще се играе за втори път на 15.05.2015 от 19:00ч. в Многофункционалната зала. Предварително молим за разбиране на уточнението, че в залата няма да се допускат деца!

Покана за театрална постановка "Моята жена - Морис"

Уважаеми жители и гости на град Обзор!

Каним Ви на театралната постановка "Моята жена - Морис"("Любов по френски"), която ще представят театралите от театралната формация "Вълко Купенов" на 08.05.2015г. от 19:00ч. в Многофункционалната зала.


Translator