На 27-ми февруари 2013г. ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Обзор облякоха символично „розови фланелки”, с което се присъединиха към световната инициатива „Ден на розовата фланелка”. Под това мото всяка година, в последната сряда на месец февруари, в десетки страни се организира “Ден за борба с тормоза в училище”. На този ден участниците  в проявите носят розово, за да символизират своята позиция на неприемане на тормоза в училище.

В България Денят на розовата фланелка се организира за първи път през 2012 г. Идеята да се включат в световната инициатива въодушеви ученици от ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Обзор по време на традиционната за българските училища „Седмица на справянето с тормоза”, проведена през ноември миналата година. От месец декември 2012 г. до месец февруари т.г. няколко класа в двете училища работиха по програма, разработена от Станимира Камчева – специалист “Образование” в дейност „Образование, извънучилищни и други дейности”.  Програмата цели да запознае учениците с видовете тормоз, участниците в тормоза и различни начина за справяне с него. В работата по програмата се използваха различни интерактивни методи – мозъчна атака, дискусии, ролеви игри, решаване на казуси. Програмата завърши с изработването на карта с обозначени зони на тормоз в училище и колажен постер – символична “розова фланелка”. Учениците изразиха своето разбиране за тормоза, за начините за справяне с него и своята съпричастност към  световната кауза за борба срещу тормоза в училище.

АФИШ

Покана за общоградско събрание на 28.05.2015г.

Да отбележим заедно 24 Май

                                   

 

Представител на Социални грижи от Несебър на 20.05.2015г.

 На 20.05.2015г - сряда, от 10:00ч. до 12:00ч., във фронт офис на кметство Обзор, ще има представител на социални грижи от Несебър.

Повторно представление на "Моята жена - Морис"

Уважаеми жители и гости на град Обзор! Поради нестихващия интерес към театралната постановка "Моята жена - Морис", представлението ще се играе за втори път на 15.05.2015 от 19:00ч. в Многофункционалната зала. Предварително молим за разбиране на уточнението, че в залата няма да се допускат деца!

Покана за театрална постановка "Моята жена - Морис"

Уважаеми жители и гости на град Обзор!

Каним Ви на театралната постановка "Моята жена - Морис"("Любов по френски"), която ще представят театралите от театралната формация "Вълко Купенов" на 08.05.2015г. от 19:00ч. в Многофункционалната зала.


Translator