На 27-ми февруари 2013г. ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Обзор облякоха символично „розови фланелки”, с което се присъединиха към световната инициатива „Ден на розовата фланелка”. Под това мото всяка година, в последната сряда на месец февруари, в десетки страни се организира “Ден за борба с тормоза в училище”. На този ден участниците  в проявите носят розово, за да символизират своята позиция на неприемане на тормоза в училище.

В България Денят на розовата фланелка се организира за първи път през 2012 г. Идеята да се включат в световната инициатива въодушеви ученици от ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Обзор по време на традиционната за българските училища „Седмица на справянето с тормоза”, проведена през ноември миналата година. От месец декември 2012 г. до месец февруари т.г. няколко класа в двете училища работиха по програма, разработена от Станимира Камчева – специалист “Образование” в дейност „Образование, извънучилищни и други дейности”.  Програмата цели да запознае учениците с видовете тормоз, участниците в тормоза и различни начина за справяне с него. В работата по програмата се използваха различни интерактивни методи – мозъчна атака, дискусии, ролеви игри, решаване на казуси. Програмата завърши с изработването на карта с обозначени зони на тормоз в училище и колажен постер – символична “розова фланелка”. Учениците изразиха своето разбиране за тормоза, за начините за справяне с него и своята съпричастност към  световната кауза за борба срещу тормоза в училище.

АФИШ

Покана за тържественото отбелязване на Националния празник на България

ПОКАНА

Уважаеми граждани и гости на град Обзор!

Заповядайте на 03.03.2015 година от 11:30 часа на площад "Свобода", да отбележим заедно 137-та годишнина от Освобождението на България!

Покана за участие в отбелязването на 142-годишнина от обесването на Васил Левски

       Кметство Обзор кани всички жители и гости на град Обзор да участват в отбелязването на 142-та годишнина от обесването на Васил Левски на 19.02.2015 пред паметника на Апостола от 11:00 часа. В мероприятието ще се включат децата от ОДЗ "Обзорче", учениците от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" и НЧ "Изгрев".

Включете се в съревнованието за най-добро вино!


Translator