На 27-ми февруари 2013г. ученици от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Обзор облякоха символично „розови фланелки”, с което се присъединиха към световната инициатива „Ден на розовата фланелка”. Под това мото всяка година, в последната сряда на месец февруари, в десетки страни се организира “Ден за борба с тормоза в училище”. На този ден участниците  в проявите носят розово, за да символизират своята позиция на неприемане на тормоза в училище.

В България Денят на розовата фланелка се организира за първи път през 2012 г. Идеята да се включат в световната инициатива въодушеви ученици от ПГТ „Иван Вазов” – Слънчев бряг и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Обзор по време на традиционната за българските училища „Седмица на справянето с тормоза”, проведена през ноември миналата година. От месец декември 2012 г. до месец февруари т.г. няколко класа в двете училища работиха по програма, разработена от Станимира Камчева – специалист “Образование” в дейност „Образование, извънучилищни и други дейности”.  Програмата цели да запознае учениците с видовете тормоз, участниците в тормоза и различни начина за справяне с него. В работата по програмата се използваха различни интерактивни методи – мозъчна атака, дискусии, ролеви игри, решаване на казуси. Програмата завърши с изработването на карта с обозначени зони на тормоз в училище и колажен постер – символична “розова фланелка”. Учениците изразиха своето разбиране за тормоза, за начините за справяне с него и своята съпричастност към  световната кауза за борба срещу тормоза в училище.

АФИШ

Покана за Първи Юни - Ден на детето

Планово спиране на ел.захранване на 27.04.2016г. от 9:00ч. до 16:30ч.

Театрална формация "Вълко Купенов" Ви кани на най-новата си постановка

Съобщение относно кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Уважаеми съграждани,

 

Във връзка със сключени договори за сътрудничество в областта на разделното събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (компютри, печки, телевизори, хладилници и др.), както и негодни за употреба батерии и акумулатори на територията на община Несебър, Ви уведомяваме, че организираме кампания за събирането им на територията на град Обзор.

Инициативата стартира на:

27.04.2016г. – сряда, от 10:00 часа до 15:00 часа

с отворен пункт кметство Обзор – Информационен център.

Очакваме Вашето съдействие за осигуряване успешното изпълнение на кампанията.

КМЕТСТВО ОБЗОР

Покана за общоградско събрание на 16.02.2016г.


Translator

Вход